SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vimmerby Tennisklubb

Verksamhetsplan 2024

Verksamhetsplan för Vimmerby Tennisklubb 2024

VTK är en ideell förening som även under 2024 har som målsättning att erbjuda alla oavsett ålder, kön eller etnicitet möjligheter att spela tennis. Verksamheten ska bedrivas med fokus på barn och ungdomstennis men också med inriktning på kvalitativ vuxenträning. Ambitionen skall också vara att delta i tävlingar och seriespel och nå framskjutna placeringar. Dessutom ska medlemmarnas individuella motionsspel uppmuntras av klubben

Verksamheten bedrivs i tennishallen, som ägs av klubben, vid Lundgatan och under sommaren på kommunens tre utebanor, som underhålls av klubben, i Källängsparken. I tennishallen finns även klubbens kansli, café, omklädningsrum med bastu samt extra kontorsutrymmen som för närvarande hyrs ut till Sisu Småland. Vid utebanorna har klubben en nyligen renoverad klubbstuga med omklädningsrum, hygienutrymmen, kök och kontor.

 

Träningsverksamhet

Träningen som leds av VTKs två heltidsanställda tränare plus hjälptränare fortsätter som förut under höst, vinter, vår och sommar. Den börjar med lekfull minitennis för pojkar och flickor från fem år. Juniorer tränar dagtid flera dagar i veckan. Elit och vuxenträning sker fyra ggr i veckan. Sommartid sker träningen i något mindre omfattning på utebanorna i Källängen både dag- och kvällstid. VTK anordnar 3-dagrs ”träningsläger” för ungdomar på höst och sportlov samt en veckas Tennisskola i Källängen på sommaren.

 

Tävlingar

VTK har ett ambitiöst tävlingsprogram. På vårsäsongen spelas ungdomsturneringarna VTK Cup och Vimmerby VårCup. På höstsäsongen spelas Vimmerby HöstCup, SparbanksCupen och JulCupen. Klubbmästerskapen utomhus avgörs i Källängen under vecka 33. Dessutom anordnar våra tränare dubbelturneringar lördagar/söndagar under inomhussäsongen.

 

Sponsorprojekt

VTK har ett sextio-tal sponsorer som på olika sätt och i olika omfattning bidrar till klubbens verksamhet. Under 2024 har klubben för avsikt att revidera sponsorkontrakt,  uppdatera innehåll och avtalsvillkor samt justera sponsoravgifter. En mindre arbetsgrupp har tillsatts för detta projekt.

 

Ungdomssektion

En ungdomssektion bildades under 2023 och avsikten är att försöka  få med fler föräldrar och att fortsatt utveckla den sektionen under 2024. Klubben planerar också att genomföra utbildning så att fler föräldrar kan ställa upp som matchledare under ungdomsturneringarna.

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Vimmerby Tennisklubb, 05/06 10:41 
Vimmerby Tennisklubb, 04/06 11:19 
Vimmerby Tennisklubb, 02/05 09:07 
Vimmerby Tennisklubb, 27/03 11:01 
Vimmerby Tennisklubb, 12/03 13:29 
Vimmerby Tennisklubb, 27/01 10:51