SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vimmerby Tennisklubb

Vimmerby TK:s alkohol- och drogpolicy

Vimmerby TK:s alkohol- och drogpolicy

 

Vimmerby Tennisklubb ställer sig bakom samhällets och idrottsrörelsens mål att minska alkoholkonsumtionen och drogmissbruket. Ett av de viktigaste målen är att senarelägga ungdomars alkoholdebut. Som förening med stor ungdomsverksamhet har vi ett stort ansvar när det gäller idrottsungdomars alkoholvanor och utsatthet för droger. Kontakten med positiva förebilder i form av ledare och äldre aktiva utgör en positiv faktor för våra barn och ungdomar. Det är i vardagsverksamheten som föreningen ger sitt viktigaste bidrag till kampen mot alkoholens och drogernas skadeverkningar. Utgångspunkten måste vara att idrotten utgör en trygg miljö även ur alkohol- och drogsynpunkt. Föräldrar ska med förtroende kunna låta sina barn delta i föreningslivet. Detta i sin tur ställer krav på föreningens ledare, som tillsammans med barn och ungdomar måste vara medvetna om sin roll som vuxna förebilder.

 

Varför en policy?

Idrott och olika typer av droger hör inte ihop. Då vi inom Vimmerby Tennisklubb har en stor ungdoms­verksamhet är det viktigt att vi har tydliga riktlinjer, inte minst när det gäller alkohol och andra droger.

 

Vimmerby Tennisklubbs drog- och alkoholpolicy innebär att inga alkoholhaltiga drycker med högre alkoholhalt än i lättöl ska förekomma vare sig bland ledare eller aktiva i samband med idrottsverksamhet  t.ex. under träningsläger och tävlingar eller resor till och från dessa.

 

Alkohol

Vimmerby Tennisklubb tar självklart avstånd från all förekomst av langning eller bruk av alkohol i samband med eller i anslutning till föreningens verksamhet. Det ligger på varje ledares ansvar att i samband med matcher, träningar, träningsläger eller cuper där föreningens ungdomar medverkar inklusive resor och/eller övernattningar att aktivt se till att ingen alkohol eller langning av alkohol förekommer.

 

Om någon av föreningens aktiva ungdomar upptäcks använda alkohol i samband med någon av föreningens verksamheter så tar respektive ledare ett enskilt samtal med spelaren och föräldrar. Skulle någon medlem upptäckas använda alkohol i samband med träningsläger, cuper och liknande, skickas vederbörande omedelbart hem och får då bekosta hemresan själv.

 

Tobak

Vimmerby Tennisklubb tar avstånd från all form av tobaksbruk oavsett det gäller cigaretter, tuggtobak eller snus. VTK accepterar inte att ungdomar under 18 år brukar tobak i de aktiviteter som anordnas i föreningens regi.

 

Vimmerby Tennisklubb kan inte förbjuda ledare (18 år och äldre) att bruka tobak. Föreningen kräver dock att ledarna visar ett gott föredöme gentemot föreningens ungdomar när det gäller användandet av tobak.

 

Droger och dopning

Vimmerby Tennisklubb tar kraftigt avstånd från alla former av preparat som kan klassas som droger eller dopning.

 

Alla förbjudna medel eller prestationshöjande preparat som finns uppsatta på Riksidrotts­förbundets dopningslista och som inte föreskrivits av läkare på grund av medicinska skäl är förbjudna att brukas av föreningens medlemmar.

 

Upptäcks någon form av bruk eller langning av droger eller dopning leder det till omedelbar polisanmälan.

 

Representation

Föreningens policy i samband med representation för sponsorer, samarbetspartners m.fl. är att stor måttfullhet ska gälla vid konsumtion av alkohol. Skulle föreningens ungdom under 18 år medverka vid representation är bruket av alkohol inte tillåtet.

 

Policyns antagande

Denna policy har antagits vid Vimmerby Tennisklubbs styrelsemöte 2020-09-28 

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Vimmerby Tennisklubb, 02/05 09:07 
Vimmerby Tennisklubb, 02/04 11:19 
Vimmerby Tennisklubb, 27/03 11:01 
Vimmerby Tennisklubb, 12/03 13:29 
Vimmerby Tennisklubb, 27/01 10:51 
Vimmerby Tennisklubb, 10/01 12:42